ReisPiXperience

Op zaterdag 31 oktober 2015 vond ReisPiXperience plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het was een dag vol met inspirerende lezingen, seminars, presentaties en workshops over alle aspecten van reisfotografie.

China 10-0098Je kent ze wel: de foto’s van het dagelijks leven in andere culturen. Ogenschijnlijk makkelijk gemaakt, maar ze maken een onuitwisbare indruk. Hoe kan het, dat ervaren reisfotografen dit zo makkelijk lijken te doen en jij maar blijft ploeteren?

Tijdens ReisPiXperience gingen we op zoek naar die PiX-factor. Hoe kijken, denken en acteren ervaren reis- en straatfotografen? Tijdens tientallen lezingen, seminars en presentaties geven bekende reisfotografen een blik in hun hoofd én in hun archief. Ze namen ons mee in hun jarenlange zoektocht naar foto’s die emotioneren en deelden hun kennis en ervaring met ons.

Naast de vele lezingen en seminars was er ook een boeiend workshopprogramma. Amsterdam is de meest ultieme plek voor reisfotografie! Tegen een bescheiden extra bedrag kon je je aanmelden voor workshops straatfotografie, architectuurfotografie, studiofotografie, urban exploring, cityscapes en nachtfotografie.

JS--31102010-0369ReisPiXperience stelde je in staat verdieping te vinden in je (reis)fotografie. Kenmerkend voor PiXperience is het hoge ‘hands-on’ karakter: elk onderdeel heeft een praktische insteek en beantwoordt de ‘hoe-doe-je-dat-vraag’. Prachtige beeldpresentaties en boeiende sprekers staan garant voor heel veel inspiratie.

Tijdens ReisPiXperience presenteerden we het Praktijkboek reisfotografie waar alle informatie over reisfotografie is verzameld in een uiterst praktisch en toegankelijk boek.

Lees hier het verslag van deze mooie dag.