Straatfotografie

Datum/tijd
23 september 2017 09:30 - 14:30
Aantal beschikbare plaatsen: 3
Locatie: Amersfoort
Geschikt voor: beginners, fotografen met enige ervaring

Facebook   Twitter

straatfotografie

Soort workshopStraatfotografie
WorkshopleiderBart Stornebrink
Duur5 uur
LocatieAmersfoort
Max. aantal deelnemers10
Bereikbaarheid OVJa, via Amersfoort Centraal
Bereikbaarheid autoParkeren kan in de nabijgelegen parkeergarage aan het Stadhuisplein
Te wandelen afstandEnkele kilometers
InclusiefKoffie/thee
ExclusiefParkeer- en andere reiskosten
Prijs€ 79,- incl. BTW per persoon
BenodigdhedenDigitale camera, eventueel met verschillende objectieven
ReserverenVul het boekingsformulier in onderaan deze pagina

Over de workshop Straatfotografie

Fotograferen op straat, in een stad, een dorp, op reis, op vakantie of zomaar tijdens een stedentrip, is één van de meest dynamische vormen van fotografie. Er gebeurt van alles om je heen in de hectiek van het dagelijkse straatleven. Het aanbod van foto-onderwerpen is enorm. Het is de kunst om de mooie details te zien en het juiste moment te pakken.

We proberen het straatleven van de bewoners en de bezoekers van de stad zo goed mogelijk vast te leggen. Het is de kunst om ze te ‘betrappen’ in hun normale doen en laten. De grootste uitdaging is misschien wel om gebruik te maken van het bestaande licht dat niet altijd even gunstig is. Of juist wel!

Je gaat het allemaal mee maken tijdens deze dynamische workshop op straat. Amersfoort is daarvoor een hele geschikte stad. Modern Nederland en oud Hollandse sferen treffen elkaar in het historische centrum. Tijdens een rondgang door het hartje van Amersfoort tref je alles wat je nodig hebt voor een echte sfeerreportage. Het is meteen een goede voorbereiding voor als je straks op reis gaat en in vreemde steden goed voorbereid je beelden wilt maken in vreemde culturen.

Aan bod komt vooral de telefotografie (portretten van bezoekers en bewoners van de stad). We leren naast een scherpe foto te maken ook de belichting onder controle te houden onder wisselende omstandigheden. En als belangrijkste onderdeel behandelen we de compositie. Want de positie waar vanuit je fotografeert, bepaalt voor een belangrijk deel het succes van je foto.

Programma

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

09.30 ontvangst in het centrum van Amersfoort en theoretische uitleg. Onderwerpen die we behandelen zijn diafragma, sluitertijden, compositie, belichting en “wat neem ik mee in de fototas”
10.00 – 12.00 deel 1 reisfotografie in het centrum van Amersfoort
12.00 – 12.30 lunch
12.30 – 14.30 deel 2 reisfotografie in het centrum van Amersfoort
14.30 einde workshop

Praktische informatie

De kosten voor deze workshop bedragen € 79,– incl. BTW.

Voorwaarden: minimaal 6 deelnemers. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum. Deelnemer kan reservering kosteloos omboeken tot max. 14 dagen voor de gereserveerde workshop. Er wordt geen restitutie verleend. Ook bij minder weer gaat de workshop door.

 

Boek nu deze workshop op: 23/09/2017

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.