Fotografie op safari

Datum/tijd
19 januari 2019 09:30 - 16:00
Aantal beschikbare plaatsen: 0
Locatie: Burgers Zoo
Geschikt voor: fotografen met enige ervaring, gevorderden

Facebook   Twitter

Soort workshopFotografie op safari
WorkshopleiderMartin van Lokven
Duur6,5 uur
LocatieBurgers’ Zoo in Arnhem
Max. aantal deelnemers10
Bereikbaarheid OV Bus vanaf centraal station Arnhem
Te wandelen afstand 2-4 km
InclusiefKoffie, thee, het boekje Basiscursus natuurfotografie
Prijs€ 99,- per persoon incl. BTW en incl. lunch
BenodigdhedenDigitale camera, eventueel met verschillende objectieven
ReserverenVul het boekingsformulier in onderaan deze pagina

Over de workshop fotografie op safari

Safari! Olifanten, buffels, giraffen, leeuwen. Dichtbij en relatief gemakkelijk te fotograferen. Dan moet je toch ook met mooie foto’s thuis kunnen komen? Toch valt dat vaak tegen. Waarom staan mijn vogels zo donker op de foto? En zo klein? Waarom zijn die leeuwenwelpjes niet scherp? Die andere fotografen in de lodge hadden wel goede foto’s! Hoe kan dat? Waar moet ik rekening mee houden bij het fotograferen uit een jeep? Welke lens neem ik mee? Heb ik een statief nodig?

De dieren zijn veelal het meest actief vroeg en laat op de dag. Een typische safari dag begint dan ook met in het donker opstaan voor de ochtendsafari. Na de safari terug naar de lodge voor lunch en rust. Later op de dag een middagsafari tot zonsondergang. Schemer in de ochtend en late middag, vaak fel, hard licht daar tussenin. Best lastig.

Tussen de safari’s is er vaak ook genoeg te zien en te fotograferen. De voor dieren relatief veilige omgeving rondom de accommodaties, veelal lodges en tentenkampen, trekt impala, zebra en zelfs olifant aan. Deze zijn vaak goed te benaderen. Maar ook dit zijn wilde dieren. Hoe ga ik daar mee om en waar moet ik rekening mee houden?

Vergeet ook niet de kleinere dieren en bloemen rondom de accommodaties. De dikdik, een kleine antilopesoort, kun je er de hele dag treffen, knabbelend aan het groen.

Bloemen trekken fraaie vogels als honingzuigers aan en met een beetje geluk of hulp kun je er een kameleon vinden. Wat heb ik nodig voor het fotograferen rondom de accommodaties?

Het komt allemaal aan bod tijdens deze leerzame workshop in Burgers’ Zoo onder leiding van een zeer ervaren safarifotograaf.

Praktische informatie

De kosten voor deze dag bedragen € 99,- per persoon incl. BTW incl. lunch. De kosten voor de dierentuin en het parkeren moet u zelf voldoen.

Voorwaarden: minimaal 8 deelnemers per workshop. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum. Deelnemer kan reservering kosteloos omboeken tot max. 14 dagen voor de gereserveerde workshop. Ook bij minder weer gaat de workshop door. Er wordt geen restitutie verleend.

Boek nu deze workshop op: 19/01/2019

Dit evenement is volgeboekt.