Avondfotografie

Datum/tijd
04 november 2017 16:00 - 20:00
Aantal beschikbare plaatsen: 8
Locatie: Deventer
Geschikt voor: fotografen met enige ervaring, gevorderden

Facebook   Twitter

avondfotografie deventer

Soort workshopAvondfotografie
WorkshopleiderSjon Heijenga
Duur4 uur
LocatieDeventer
Max. aantal deelnemers8
Bereikbaarheid OVVerzamellocatie is op 5 min. loopafstand van CS Deventer
Te wandelen afstandEnkele kilometers
InclusiefKoffie, thee, het boekje Basiscursus natuurfotografie en het pontje
Prijs€ 69,- incl. BTW per persoon
BenodigdhedenDigitale camera, objectief met groothoek bereik, statief
ReserverenVul het boekingsformulier in onderaan deze pagina

Over de workshop Avondfotografie

Wanneer de herfst ten einde loopt en de herfstfotografie minder interessant wordt, dient zich een voor de hand liggend thema aan: Avondfotografie. De donkere dagen stemmen minder triest wanneer je nadruk legt op ‘het mooie’ van die tijd; licht in het donker.

In de stad geeft sfeerverlichting rond de feestdagen extra gelegenheid fotografisch met licht te spelen. Je hoeft er niet lang voor op te blijven, al vanaf de tweede helft van de middag kun je op verkenning gaan naar talloze onderwerpen en thema’s. Je kunt vervolgens doelgericht toeslaan op de juiste posities wanneer zich na zonsondergang het ‘blauwe uurtje’ aandient, samen met de gezellige straatverlichting die op dat moment aangaat.

Het beroemde blauwe uurtje duurt in de winter slechts een halfuurtje, die we zo optimaal mogelijk proberen te gebruiken. Daarna kleurt de lucht zwart in plaats van blauw, waar we de onderwerpen op aanpassen.

We struinen door het oudste gedeelte van de binnenstad van Deventer. Het licht in en op de pittoreske geveltjes in de smalle steegjes geeft je het gevoel dat je door een levende kerstkaart loopt. Bijzondere gebouwen en steegjes worden in Deventer sfeervol aangelicht.

Je leert omgaan met lange sluitertijden, het effect van diafragmeren en het gebruik van statief. Daarnaast leer je de beste positie te kiezen ten opzichte van je onderwerp en het gebruik van het juiste objectief. We fotograferen oude steegjes, mooie gevels, gezellige ramen en sfeerverlichting in de stad.

Praktische informatie

De kosten voor deze dag bedragen € 69,- per persoon incl. BTW.

Voorwaarden: minimaal 6 deelnemers per workshop. Bij onvoldoende aanmeldingen ontvangt deelnemer uiterlijk 5 dagen van tevoren een voorstel voor een nieuwe datum. Deelnemer kan reservering kosteloos omboeken tot max. 14 dagen voor de gereserveerde workshop. Ook bij minder weer gaat de workshop door. Er wordt geen restitutie verleend.

Boek nu deze workshop op: 04/11/2017

Soort ticketPrijsPlaatsen
Avondfotografie + Praktijkboek reisfotografie€96,90
Avondfotografie€69,00