Architectuurfotografie

Datum/tijd
18 januari 2019 15:00 - 19:00
Aantal beschikbare plaatsen: 2
Locatie: Rotterdam
Geschikt voor: fotografen met enige ervaring, gevorderden

Facebook   Twitter

Soort workshopArchitectuurfotografie
WorkshopleiderRogier Bos
Duur4 uur
LocatieRotterdam
Max. aantal deelnemers10
Bereikbaarheid OVJa
Te wandelen afstandEnkele kilometers
InclusiefKoffie/thee en wat lekkers
Prijs€ 99,- incl. BTW per persoon
BenodigdhedenDigitale camera en statief
ReserverenVul het boekingsformulier in onderaan deze pagina

Over de workshop Architectuurfotografie

Architectuur is de kunst waarin we werken en wonen. Om van die kunst mooie beelden te maken (die zelf weer een kunstuiting zijn) is een heerlijke uitdaging! In het hart van de meest uitdagende stad op architectuurgebied maakt professioneel fotograaf Rogier Bos je daarom graag wegwijs in de architectuurfotografie. Strakke lijnen, een indrukwekkende skyline, een drukke stad — Rotterdam is dé plek voor deze workshop.

Goede fotografie begint met kijken. Wat zie ik? Wat is de interactie tussen object en de omliggende ruimte? Hoe komt het over? Wat wil ik met mijn beeld zelf overbrengen?
Architectuur is het spel tussen lijnen en objecten. Tussen vulling en leegte. Tussen functionaliteit en ruimte. Welke lens heb ik nodig om dat in beeld te brengen? Waar ga ik staan? Wat is het perspectief?

Speciale aandacht gaat ook naar de rol van het licht. We gaan proberen te fotograferen op de grens van licht en duister, bij het vallen van de avond. Van te voren kunnen we niet garanderen wat voor weer het is, maar we weten wel dat het elke avond donker wordt — en we gaan kijken hoe we van die transitie gebruik kunnen maken om extra mooie beelden te maken.

Rogier Bos is fulltime professioneel fotograaf en vooral werkzaam op de zakelijke markt. Architectuurfotografie, zowel interieur als exterieur, is een belangrijk onderdeel van zijn dagelijkse werkzaamheden.

Praktische informatie

Wat heb je nodig? Een digitale spiegelreflex camera met verwisselbare lenzen. Een groothoeklens is erg prettig. En een goed statief. Neem niet teveel mee: voor deze workshop helpt het als je een beetje mobiel bent.

Wat je ook nodig hebt: een OV kaart, zodat we even de metro kunnen pakken.

De kosten voor deze workshop bedragen € 99,- incl. BTW.

Voorwaarden: mininaal 8 deelnemers. Deelnemer kan reservering kosteloos omboeken naar een andere fotoworkshop tot max. 14 dagen voor de gereserveerde workshop. We verlenen geen restitutie.

Boek nu deze workshop op: 18/01/2019

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.