Architectuurfotografie

Datum/tijd
25 mei 2018 18:30 - 22:30
Aantal beschikbare plaatsen: 2
Locatie: A’dam
Geschikt voor: fotografen met enige ervaring, gevorderden

Facebook   Twitter

architectuurfotografie in amsterdam

Soort workshopNacht- en architectuurfotografie
WorkshopleiderMatthijs Uivel
Duur4 uur
LocatieAmsterdam
Max. aantal deelnemers10
Bereikbaarheid OVAmsterdam
Te wandelen afstandEnkele kilometers
InclusiefKoffie/thee en het boekje Basiscursus fotografie
Prijs€ 59,- incl. BTW per persoon
BenodigdhedenDigitale camera en statief
ReserverenVul het boekingsformulier in onderaan deze pagina

Over de workshop Architectuurfotografie

nachtenarchitectuur_webDe Nederlandse hoofdstad staat over de hele wereld bekend om de pittoreske waterwegen, de façades van herenhuizen en typische Amsterdamse Stijl gebouwen. Echter is er naast deze klassiekers nog veel meer te zien. Bijvoorbeeld de grote woonwijk op het Java Eiland, ontworpen door Soeters Van Eldonk, of het nieuwe filmmuseum the EYE van de architecten Roman Delugan en Elke Delugan-Meissl.

De stad staat bol van de prachtige bouwwerken en is hierdoor een bijzonder mooi onderwerp voor onze camera. Daarom nodigen wij u uit voor een foto-excursie langs verschillende locaties rondom het centraal station, waarbij we met de camera in de hand gaan zoeken naar de beeldende geheimen de Amsterdamse architectuur.

nachtenarchitectuur-2_webTijdens deze workshop zullen we in tegenstelling tot bijvoorbeeld straatfotografie langzaam fotograferen. Hiermee bedoelen we dat we de tijd nemen voor de voorbereiding voordat we de foto nemen. Dus tijd om ons statief goed neer te zetten, te kijken naar de juiste composities en instellingen van de camera en elk beeld waarderen op stijl en kwaliteit.

We zullen leuke oefeningen doen en aan de hand van verschillende technieken de architectuurfotografie beter leren beheersen. We zullen bijvoorbeeld aandacht geven aan het het gebruik van omgevingslicht, we zullen kijken naar hoe je kunt spelen met reflecties en natuurlijk hoe je beter kunt omgaan met een statief. Allemaal om ons de mogelijkheid te geven gebouwen beter in beeld te brengen.

Praktische informatie

De kosten voor deze workshop bedragen € 59,- incl. BTW. Een digitale camera met kitlens volstaat, maar vergeet zeker niet een statief mee te brengen!

Voorwaarden: Deelnemer kan reservering kosteloos omboeken naar een andere fotoworkshop tot max. 14 dagen voor de gereserveerde workshop. We verlenen geen restitutie.

Boek nu deze workshop op: 25/05/2018

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.